Alergeni

Alergeni

Conform Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European din 20 martie 2000, alergenii din alimente se pot încadra în următoarele grupe:

  1. cereale care conțin gluten și produse derivate
  2. crustacee și produse derivate
  3. ouă și produse derivate
  4. pește și produse derivate
  5. arahide și produse derivate
  6. soia și produse derivate
  7. lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
  8. fructe cu coajă (migdale, alune de pădure, nuci, anacarde, nuci pecan,
  9. nuci de Brazilia, fistic, nuci de Macadamia) și produse derivate
  10. țelină și produse derivate
  11. muștar și produse derivate
  12. semințe de susan și produse derivate
  13. dioxid de sulf și sulfiți în concentrații de peste 10mg/kg sau 10mg/L
  14. lupin și produse derivate
  15. moluște și produse derivate